Het Olifantje van Côte d’Or

Skaten is leven! En het leven vieren we met elkaar, samen genieten van mooie momenten. Dat geldt voor ons allemaal. Maar voor Bert en zijn dochter helemaal. Bert vond het skaten heerlijk op vrijdagavond. Hij genoot er met volle teugen van. Het was dus even schrikken toen we het bericht kregen dat hij plotseling was overleden. Bert skate al zeer lang mee, altijd naast of iets achter de kopman. Zijn dochter kwam regelmatig mee. Ook maakte hij volop reclame voor F.E.E.S.T. door collega’s te interesseren voor de skate sport. We verloren in Bert een trouwe skater die altijd in was voor een geintje.

Hoe bijzonder was het verzoek van zijn dochter of de muziekbuggy naast zijn kist mocht staan tijdens zijn uitvaart. En de uitnodiging aan het F.E.E.S.T. bestuur om daarbij aanwezig te zijn. Uit zijn levensverhaal werd al snel duidelijk dat Bert een bijzondere man was. Hij werkte voor de Vormenfabriek in Tilburg en had veel ontworpen. Met 1 wapenfeit dat is bij gebleven. Het gouden glimmende olifantje van Côte d’Or… is door Bert ontworpen. Dan skate je al jaren samen, deel je een passie, heb je lol. Maar wist je dit dan toch niet. Nu wel.
Een heel bijzonder moment was toen we als eerbetoon aan Bert afscheid van hem gingen nemen. We stonden als bestuur op 1 lijn, bogen ons hoofd en waren in gedachten bij hem. Later vertelde zijn dochter ons dat dit moment zoveel voor de familie betekende. Tja, ook afscheid nemen hoort bij het leven.


Helaas hebben we niet echt afscheid kunnen nemen van Frank, oud-bestuurslid van F.E.E.S.T., die plotseling overleed in 2022. Frank was, bij wijze van spreken, ons olifantje in de groep. En dat in de meest positieve, kleurrijke en vrolijke gedachte die je daar maar bij kunt hebben. Frank had een liefde voor auto’s en muziek (blues), was een sociaal gezelligheidsdier. Rustig en in het team altijd het geweten. Schitterend om hem zijn peukje te zien draaien en te roken. De laatste jaren hadden we nog contact via Facebook. Hij genoot van het leven en het water in Wijk bij Duurstede.

Ingezonden door Klaus Hoven - Voorzitter F.E.E.S.T. 2003 - 2015
'