De start locatie: The Talk!

17 jaar lang vertrokken de skaters van F.E.E.S.T. vanaf de hoek van de Korte Heuvel-St. Jozefstraat-Tivolistraat, voor hun wekelijkse skate tour. Met ingang van 7 april 2017 vertrekken ze bij het nieuwe verzamelpunt Café-Restaurant “The Talk” op de Heuvel.

Elke vrijdagavond, mits het weer het toelaat, gaan deze skaters een toer maken in en om Tilburg. De route is altijd rond de 25 km lang en de gemiddelde snelheid ligt op zo’n 15 kilometer per uur. Iedereen die kan skaten en het remmen goed beheerst, kan hieraan gratis meedoen. Friday Early Evening Skate Tilburg, afgekort tot F.E.E.S.T. vertrekt om 20.00 uur precies dus ben op tijd aanwezig. De organisatie zorgt bij iedere tocht voor een tussenstop om even wat te drinken en op adem te komen. Rond 22.00 uur arriveren ze met z’n allen weer terug bij “The Talk” op de Heuvel.

Elke vrijdag, van april t/m september en bij droog weer en droog wegdek, rijden ze verschillende routes. Ook is er eenmaal in het seizoen een Themaskate en een Surprise Skate. Wat het thema en de Surprise gaat worden dit jaar wordt via de media en de social media bekend gemaakt.

'