Let’s Talk! (part 3)

Friday Early Evenin’ Skate Tilburg. Al 25 jaar!
Ieder jaar groeide de groep skaters. Niet alleen in totaal aantal deelnemers per jaar, maar ook gedurende het seizoen nam het aantal skaters toe vanaf april naar de zomermaanden. Eén wijziging die daaraan bijdroeg is ongetwijfeld de beslissing geweest om de start van de fridaynightskate met een uur te verplaatsen naar 20.00 uur. Dit gaf iedereen net even wat meer tijd om na het werk thuis even wat te gaan eten en dan nog op tijd aanwezig te kunnen zijn. Ook gaf het de deelnemers die van buiten Tilburg kwamen net wat meer reistijd. Door de jaren heen waren we altijd blij verrast als er skaters uit Eindhoven, Rotterdam, Uden-Veghel, Turnhout, Dessel en zelfs Amsterdam te zien waren. Of dat er skaters mee deden die dan in de regio op vakantie waren en ergens op een camping of bungalow verbleven.

Deze groei zorgde er ook wel voor dat we een aantal extra faciliteiten moesten gaan organiseren. Alle skatetassen en spullen konden namelijk niet langer in ’t Vaticaan opgeborgen worden. Dus gingen we op zoek naar een alternatief. De oudere jongere onder ons herinnert zich misschien nog wel dat Melis Caravans Campingwinkel ooit gevestigd was aan de Korvelseweg. Op het aangrenzende St. Annaplein had Melis lange tijd een mini-caravan staan als promotiemiddel. Hoe verrast waren wij toen Cas opeens aan kwam met het idee dat we deze mini-caravan konden ‘lenen’ van Melis, en dat we deze dan voor ’t Vaticaan konden stallen.  En dat we daarin dan alle tassen en spullen van de skaters konden opbergen. Het werkte fantastisch! Alhoewel het na afloop ook altijd weer even zoeken was naar jouw tas. Dan kijken Cas en Frans elkaar aan en schieten weer in de lach: ‘Weet je nog… van Hans?!’ Hans, ook kort voorzitter van F.E.E.S.T., kwam iedere vrijdagavond met de auto naar Tilburg. Hij had vaak een fiets bij, waarmee hij of zijn dochter, ook naar huis konden als de aprés-skate eens uitliep. Hans was ook gestrikt om de mini-caravan op te halen en op tijd bij ’t Vaticaan te plaatsen. Vaak at hij dan vooraf nog een hapje bij de Italiaan aan de overkant. Cas en Frans halen een avond aan waarop gevraagd werd door Hans (of zijn vrouw) of de fiets ook in de caravan kon. Dan konden ze samen met de auto en caravan naar huis. Zo gezegd, zo gedaan. Blijkbaar was het de heren gelukt. De ochtend daarop volgde er wel een telefoontje: Hoe hadden ze dat in godsnaam klaar gespeeld?! Het bleek uiterst moeilijk om de fiets uit de caravan te krijgen. Cas en Frans moeten er nog om lachen, andere keken elkaar verbijsterd aan. Hoe hebben we dit kunnen missen?!

De mini-caravan werd een aantal jaren gebruikt. En later ingeruild voor een wat grotere aanhanger. Deze werd door Cas gevonden op Marktplaats, opnieuw geverfd en van stickers voorzien. De F.E.E.S.T.-aanhanger werd jarenlang gebruikt, we konden daar veel spullen in opslaan. Zoals de speciale Sponsorboom. Met metalen voetstuk, paal, dwarsbalk en dubbelzijdig geprinte sponsorborden. Ook dat scheelde weer een hoop gesjouw. Gelukkig konden we deze aanhanger altijd in de buurt van of achter ’t Vaticaan kwijt. Tot ook daar gebouwd ging worden.

Tijdens het etentje werden er ook vragen gesteld over het 10-jarige jubileum en de Jump Skate. Het goede nieuws: DJ Erik zal dit jaar bij een van de feestavonden van de partij zijn. De plannen worden verder gesmeed de komende maanden. Houd de activiteitenkalender en de socials van F.E.E.S.T. in de gaten! We hopen met z’n allen dat deze zomer heel veel oud-deelnemers weer eens mee rijden. We kijken er naar uit om jullie weer te zien en ook na afloop bij te kletsen om mooie herinneringen met elkaar op te halen. We rekenen op je!

Oh ja, nog 1 vraag: Wie weet nog wat het allerlaatste muzieknummer was waarmee we de Korte Heuvel op reden? We sluiten dit drieluik af met een oproep die Frans altijd deed na afloop van de fridaynightskate. Nadat de statistieken en aantal deelnemers van die avond werden vermeld volgde vaak deze oproep: ‘Neem volgende week allemaal een vriendje of vriendinnetje mee! Dan zijn we weer met meer!’. Vergeet dit jaar dus niet samen met een andere oud-deelnemer mee te skaten…

Ingezonden door Klaus Hoven - voorzitter F.E.E.S.T. 2003-2015
'