Het skaten

F.E.E.S.T. staat voor: Friday Early Evening Skate Tilburg.

Jazeker! Skaten is hip en trendy.
Een ideale sport om lekker vrij en onbezorgd te bewegen door de stad en directe omgeving. Op je skates, skeelers of rolschaatsen geniet je van muziek en het beste asfalt wat Tilburg te bieden heeft. Een prima manier om de stad te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en calorieën te verbranden. Voor veel skaters een ideale start van het weekend.
Sinds 1999!

Elke zomerse vrijdagavond (als het niet regent dus..) rijden we een gezellige tocht door Tilburg en omstreken met een lengte van ongeveer 25 kilometer. Sportiviteit is belangrijk, maar gezelligheid is nog veel belangrijker! Voor en na de ‘fridaynightskate’ ontmoeten de skaters elkaar bij cafĂ© the Talk.

Het mooiste van nightskating hebben we je nog niet verteld: het kost je in principe helemaal niets!!

Deelname is namelijk GRATIS en op eigen risico.

Wij raden je aan om volledige skatebescherming te dragen, dus pols-, knie- en elleboogbeschermers en een helm.

Start
Om 20:00 uur precies wordt het startsignaal gegeven en gaan we rollen, op hippe beats uit onze muziekbuggy! Onderweg wordt er altijd een kwartiertje gepauzeerd en onder het genot van een koel drankje leer je de andere skaters beter kennen. Na afloop van de tocht, meestal rond 22:00 uur, blijft het nog lang gezellig op de Heuvel… Onze aprĂšs-skate is inmiddels wereldberoemd bij de skaters uit Tilburg en wijde omgeving!

Waar?

Midden op de Heuvel, tussen de Heuvelstraat en de Pathé-bioscoop, vormt Café Restaurant The Talk het vertrek- en eindpunt van F.E.E.S.T..
Kom je met de auto naar Tilburg (of het centrum) dan kun je het makkelijkst parkeren in parkeergarage ‘Pieter Vreedeplein’ aan de Spoorlaan. Natuurlijk kun je ook parkeren in parkeergarage ‘ Tivoli’ . De ingang hiervan vindt je aan de Spoorlaan, net naast het hoge Interpolis-gebouw.

Wanneer je met de trein naar Tilburg komt, dan is het minder dan 5 minuten skaten naar de Heuvel!

Skate mee!

Zin gekregen? Ben je skater en wil je meedoen? Dan zien we je vrijdag om 19:45 uur voor bij cafĂ© The Talk. Kijk vooraf altijd op deze website, Facebook of Instagram of de tocht door gaat. ‘Groen licht’ betekent: Let’s Roll!

Doe gewoon mee, want F.E.E.S.T. bezorgt ook jou ‘a healthy skate of mind‘!!

'